fbpx
Skip to main content

Bouwen  met GABLOK

De zelfbouwkit voor houten frame huizen samengesteld door Gablok bevat alle geïsoleerde elementen van de ruwbouw. Bovendien bevat de kit het regelwerk (Latten), EPDM folie, Dampfolie, OSB platen vloer, schroeven. Met Gablok kunt u de dragende binnenmuren en de buitenstructuur van uw huis  bouwen.

Wat het Gablok-concept uniek maakt, zijn de geïsoleerde blokken, een op maat gemaakt vloersysteem en geïsoleerde balken en lateien waarmee u de buiten- en binnenmuren van uw houten huis kunt bouwen (zelfbouwconstructie). Deze items (hieronder beschreven) zijn nodig om de schaal van het geïsoleerde frame van uw toekomstige constructie te monteren. Deze worden op de bouwplaats direct bij u afgeleverd met uw plaatsingsplan.

Dit proces maakt het onder meer mogelijk om overtollig afval te vermijden dat normaal gepaard gaat met bouwen ter plaatse.
Na het monteren van de geïsoleerde bekistingen rest u alleen nog de opbouw van het dak (raamwerk + dakbedekking) en de buitenafwerking van uw woning met de afwerking naar keuze (pleisters, bakstenen, gevelbekleding, etc).
Binnen de zelfbouwconstructie kun je starten met de uitvoering van de verschillende installaties  (dankzij de ruimte die overblijft tussen de spanten) en ga je vervolgens verder met de afwerking (OSB + gipsplaat, etc).

De montage van het systeem is extreem snel en vereist geen droogtijd.

De maatvoering van uw deur- en raamopeningen zijn bekend zodra wij uw bouwvergunning ontvangen. Hierdoor kunt u vooraf uw deur en raamkozijnen bestellen. Dit om te voorkomen dat het bouwproces onnodig stil komt te liggen door lange levertijden, bespaard tijd.

Door het Gablok-concept wordt het mogelijk gemaakt dat verschillende beroepen gelijktijdig  betrokken zijn bij de bouw van uw nieuwe woning.

Zelf een huis bouwen in Nederland?
Met het Gablok-concept kunt u dat doen!

8 onderdelen/ geïsoleerde houten blokken
Onderstaande zijn de belangrijkste elementen die nodig zijn voor de zelfbouw van uw geïsoleerde houten frame. De lijm die wordt gebruikt om OSB-panelen te maken (klasse 3 & 4), die op hun beurt worden gebruikt om isolatie-elementen te maken, bevat geen formaldehyde.
01

Starter

Hierop worden de geïsoleerde blokken geplaatst.

02

Geïsoleerd riemblok

Dit blok is ontworpen om hierop de reliëfrail te plaatsen.

03

Geïsoleerd startblok

Dit blok is ontworpen om op de starter te plaatsen.

04

Latei

Dit blok is ideaal voor deur- en kleine raamopeningen.

05

Standaard geïsoleerd blok

Deze blokken zijn opgebouwd uit OSB 3-panelen met daarin 264 mm dikke EPS-isolatie met grafiet.

06

Reliëf bovenregel

Verbindt de gehele band en ondersteunt de vloerelementen.

07

Balk

Deze balken zijn opgebouwd uit OSB 3-panelen met 264 mm dikke EPS-isolatie met grafiet.

08

Vloerelement

De vloerelementen zijn genest op de reliëf bovenrail.

Onze partners

Nieuw bij Gablok Nederland

onze partner voor ramen - voordeuren - schuifdeuren en raamtoebehoren
Uw servicepartner voor ramen en deuren.

Ramen en deuren - zo individueel als u bent. Precies volgens uw eisen en ideeën. Gefabriceerd in onze ultramoderne productiefaciliteit. In de hoogste kwaliteit en precisie. Als familiebedrijf zijn wij persoonlijk betrokken bij uw wensen. Met deskundig advies en professionele service die uw leven gemakkelijker maakt. Wij geloven dat persoonlijkheid het verschil maakt.

Uw contactpersoon:
Dhr. M-Müller Tel. + 32 472 36 66 16
E-Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Energiebesparende vloerplaat voor huis, hal en bedrijf.

Een bouwproject is altijd bijzonder en voor de meeste bouwers ook een unieke gebeurtenis. Daarom is het belangrijk de juiste partner in woningbouw te vinden met wie u wilt bouwen. Wij vervaardigen een hoogwaardige vloerplaat voor uw droomhuis. Ons assortiment omvat reeds een energiebesparende geïsoleerde fundering voor eengezinswoningen, prefabwoningen, hallen en bedrijfsgebouwen in de basisconfiguratie. In de beste uitbreidingsfase bereiken we de passiefhuisnorm.

Uw contactpersoon:
Dhr. Randy Sieber Tel. (030) 29 44 90 54
E-Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk hieronder de bouw van de GABLOK modelwoning.
In slechts 6 dagen voltooide een team van twee mensen het structurele werk met de zelfbouwconstructie. Een goede illustratie van de snelheid en het gemak van “Lego” montage van onze houten frames, evenals de vermindering van arbeids- en gereedschapskosten.

Wilt u een project bespreken?

Wilt u met ons samenwerken aan een van onze projecten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

GABLOK Nederland
© GABLOK
All rights reserved.
powered by site42 webdesign uit Limburg bouwt betaalbare websites op maat

Adres


Frankenhofweg 5
6291 VE Vaals

Bedrijfsgegevens


  • BTW-nr N861865820B01

  • KvK-nr 80953867

  • Rekening-nr IBAN NL43INGB0006896819 
    t.n.v. Gablok-Nederland bv

  • BIC INGBNL2A